Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Cheese shards
- 90 g cheddar cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 90 g unsalted butter, cut into pieces (3-4 cm)
- 170 g plain flour
- ½ tsp paprika, plus extra to sprinkle
- 1 - 2 pinches cayenne pepper
- 1 tsp sea salt
- 1 egg
Jerusalem artichoke soup
- 1 garlic clove
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3-4 cm)
- 300 g parsnip, peeled and cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g unsalted butter
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 900 g water
- 1 apple, cut into quarters
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 1 tsp lemon zest, no white pith
- 2 tsp lemon juice
- 20 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 - 2 tsp ground nutmeg, to taste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2933.5 kJ / 743.5 kcal
- Proteine
- 21.8 g
- Carboidrati
- 49.5 g
- Grassi
- 42.4 g
- Grassi saturi
- 26.8 g
- Fibre
- 17.3 g
- Sodio
- 1378.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Beetroot soup (gut health)
40 Min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Roasted Jerusalem artichoke soup (gut health)
1h
Taramasalata
15min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1h 15min
Sunny gazpacho
25 min
Smooth fennel and carrot soup
40 Min
Broccoli soup with sage oil
30 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min