Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 filet z łososia, świeży, ze skórą (600-800 g)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10
g skrobi ziemniaczanej
o 10 g skrobi kukurydzianej - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
- 100 g wody
- 100 g sosu sojowego
- 1 cytryna
- 1 granat, tylko pestki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2093.5 kJ / 500.4 kcal
- Proteine
- 44.1 g
- Carboidrati
- 30.5 g
- Grassi
- 23.9 g
- Grassi saturi
- 4.3 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodio
- 2903.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1hod. 10min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
35min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1hod. 10min
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1h 40min
Pieczona ryba masala
1h 15min
Piernik choinka
15h 30min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2h 30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1h 20 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1h
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1h 15min