Versioni compatibili
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
Spiced roast cauliflower
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- ½ tsp fennel seeds
- ¾ tsp paprika
- ½ tsp chilli powder, to taste
- ground black pepper, to taste
- 750 g cauliflower, cut into florets
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to taste
Zhoug
- 1 tsp caraway seeds
- 2 tsp cardamom pod, seeds only
- 1 tsp black peppercorns
- 3 garlic cloves
- 6 fresh green chillies, deseeded
- 40 g fresh coriander, leaves and stems only, stems chopped into thirds
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- 40 g extra virgin olive oil
Hummus and shredded lamb
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 100 g tahini
- 1 garlic clove, to taste
- 80 g ice cubes
Whipped feta
- 75 g feta cheese
- 100 g ricotta
- 2 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils, to garnish
- flatbread, wholemeal, toasted, to serve (see Tips)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1508 kJ / 361 kcal
- Proteine
- 16.1 g
- Carboidrati
- 31.1 g
- Grassi
- 12.3 g
- Grassi saturi
- 4.4 g
- Fibre
- 7.9 g
- Sodio
- 434 mg
Ricette alternative
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Crunchy broccoli salad with speck
10min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min