Versioni compatibili
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince, lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot, peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to season
- Valori nutritivi
- per 4 portions
- Calorie
- 7630 kJ / 1830 kcal
- Proteine
- 90 g
- Carboidrati
- 206 g
- Grassi
- 63 g
- Grassi saturi
- 14 g
- Fibre
- 41 g
- Sodio
- 425 mg
Ricette alternative
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Chinese-style chicken
25 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1h
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 Std. 45 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min
Swedish meatballs and mash
50min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min