
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ciasto
-
50
g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
o 50 g sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki - 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 330 g wody
-
230
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej zielonej lub żółtej, pokrojonej na kawałki
o 230 g różyczek brokułu pokrojonych na 2 cm kawałki
Farsz
- 3 jajka
- 180 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100
g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach, pokrojonej na kawałki
o 100 g szynki, wędzonej lub drobiowej, w plastrach, pokrojonej na kawałki - 3 - 4 łyżki tymianku, świeżego
-
80
g twarogu koziego, miękkiego, podzielonegona kawałki
o 80 g sera ricotta lub twarogu, podzielonego na kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 porcja
- Calorie
- 354 kcal / 1482 kJ
- Proteine
- 14 g
- Grassi
- 21.5 g
- Carboidrati
- 31.8 g