Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Duck
- 370 g soy sauce
- 1 tsp white peppercorns, crushed
- 60 g caster sugar, plus extra if needed
- 4 duck marylands, trimmed
- caster sugar, to taste if needed
- 400 g coconut milk (1 can)
- 1 banana chilli, trimmed and cut into pieces
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, white part only, bruised and roughly chopped
- 8 dried chillies
- hot water, to soak
Spice mix
- 1 tbsp coriander seeds, washed
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp fennel seeds
- ½ tsp white peppercorns
Yellow curry paste
- 1 red onion, cut into pieces
- 8 garlic cloves
- 70 g fresh coriander, leaves and roots, scraped and cleaned
- 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 4 cm piece fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 2 tbsp water, plus extra if needed
Duck curry
- 270 g coconut cream
- 80 g palm sugar, shaved
- 20 g fish sauce, to taste
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- fresh coriander leaves only, to garnish
- fried shallots, to garnish
- cooked rice, to serve
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 9363.4 kJ / 2237.9 kcal
- Proteine
- 61.9 g
- Carboidrati
- 66.3 g
- Grassi
- 189.2 g
- Grassi saturi
- 79.8 g
- Fibre
- 10.7 g
- Sodio
- 5785.7 mg
Ricette alternative
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 Min
Café de Paris butter
25min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 Min
Souffle pancakes with berries
40min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
2 Std.
Thai beef salad
1h 15min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4h
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Asian-style mussels
30 Min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Coconut fish curry
1h 10min