![Thai green chicken curry Thai green chicken curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A41E9D81-50B4-4C10-86A5-2904C6DFB8A9/Derivates/96AA9972-4DF5-4641-80D1-67E97E8F1E7E.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g coconut cream
- 60 g Thai green curry paste (see Tips)
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 30 - 50 g fish sauce, to taste
- 1 tsp palm sugar
- 250 - 300 g fresh mixed mushrooms (i.e. shiitake, button, field), cut into bite-sized pieces or slices
- 80 g canned bamboo shoots, drained
- 7 fresh kaffir lime leaves
- fresh Thai basil leaves or coriander leaves, for garnishing
- fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1383 kJ / 329.3 kcal
- Proteine
- 27.5 g
- Carboidrati
- 6.4 g
- Grassi
- 21.2 g
- Grassi saturi
- 13.8 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodio
- 1848.9 mg
Ricette alternative
Coconut lamb curry
2u.
Thai red pork curry
35min
Coconut fish curry
1u. 10min
Quick massaman beef curry
40 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Thai red curry paste
15min
Thai beef salad
1h 15 min
Beef rendang
6 godz. 20 min
Thai green curry paste
10min
Curry laksa
45 Min
Thai red chicken curry
30 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min