Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Valori nutritivi
- per 1 piece
- Calorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Proteine
- 2.2 g
- Carboidrati
- 13.3 g
- Grassi
- 2.6 g
- Grassi saturi
- 0.4 g
- Fibre
- 0.9 g
- Sodio
- 432.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup
1 Std.
Fragrant pipis
30 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Pork and prawn dumplings
55 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min