Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 3 ząbki czosnku
- 2 zielone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 10 g kolendry, świeżej
- 20 g oleju
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- 70 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 400 g jogurtu greckiego
- 600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2-2,5 cm kawałki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2115 kJ / 506 kcal
- Proteine
- 39 g
- Carboidrati
- 14 g
- Grassi
- 33 g
Nelle collection
Ricette alternative
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Kurczak garam masala
40 min
Kurczak garam masala z ryżem
1h
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1 Std. 15 Min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2h
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1h 30min
Curry z soczewicy z kurczakiem
8 godz. 35 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Maślany kurczak (Butter chicken)
1h