Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g orzechów laskowych, łuskanych
- 20 g siemienia lnianego
- 20 g maku
- 400 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 500 g różyczek kalafiora
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 140 g mleka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1112 kJ / 265 kcal
- Proteine
- 9 g
- Carboidrati
- 21.7 g
- Grassi
- 17.5 g
- Fibre
- 4.1 g
Nelle collection
Ricette alternative
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Red Velvet - ciasto buraczane
1h 30min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40min
Bułeczki mleczne bez mąki
45min
Muffinki z tuńczykiem
50min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Suflety kalafiorowe
55min