Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g orzechów laskowych, łuskanych
- 20 g siemienia lnianego
- 20 g maku
- 400 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 500 g różyczek kalafiora
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 140 g mleka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1112 kJ / 265 kcal
- Proteine
- 9 g
- Carboidrati
- 21.7 g
- Grassi
- 17.5 g
- Fibre
- 4.1 g
Nelle collection
Ricette alternative
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Chlebek buraczany z za'atarem
1 godz. 55 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1h
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1h 15min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 Min
Suflety kalafiorowe
55min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1h
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 Min
Red Velvet - ciasto buraczane
1h 30min