Versioni compatibili
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g sera roquefort, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- 300 g wody
- 500 g różyczek kalafiora romanesco
- 300 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki białego octu winnego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 958.5 kJ / 228.8 kcal
- Proteine
- 9.1 g
- Carboidrati
- 18.1 g
- Grassi
- 15.6 g
- Fibre
- 4.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Karp w szarym sosie
1h 10min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Dressing z kozim serem
10 min
Sałatka z białych szparagów
3h
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1h 30min