
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g wędzonego boczku pokrojonego w drobną kostkę
- 400 g ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora pokrojonego w krążki
- 20 g oliwy z oliwek
- 800 g filetów rybnych różnego rodzaju, pokrojonych na kawałki (2-3 cm)
- sól do przyprawienia filetów rybnych
- pieprz czarny, mielony do przyprawienia filetów rybnych
- 750 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 10 g sosu rybnego
- ¼ łyżeczki szafranu pręcików
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 403 kcal / 1685 kJ
- Proteine
- 27.1 g
- Grassi
- 10.4 g
- Carboidrati
- 14.7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Sałatka w indyjskim stylu
2h
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Małże z pikantnym sosem
1h
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50min
Peruwiańskie ceviche
1h 15min
Zupa rybna z kolendrą
45min
Zupa miso
45min
Zupa rybna z warzywami
45min