![Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e46869fc47e1fcdd65e7210ca40c870b/Derivates/92ee0c95df6da68a57f52f28217ff186b7008452.jpg)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 g dried herbes de Provence, homemade (see tip)
- 95 g unsalted butter, diced
- 500 g water, plus enough to total 500 g liquid in gravy
- 650 g floury potatoes (e.g. King Edward, Maris Piper), peeled, cut in pieces (approx. 5 cm)
- 1 chicken, whole (1.2-1.4 kg)
- 3 Tbsp olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 20 g plain flour
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
o 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 600 g frozen mixed vegetables
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 5228.1 kJ / 1249.5 kcal
- Proteine
- 72.4 g
- Carboidrati
- 54.4 g
- Grassi
- 81.8 g
- Grassi saturi
- 28.5 g
- Fibre
- 10.7 g
- Sodio
- 1208.3 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1小时 15 分钟
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15 min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
45 分钟
Ham, Egg and Chips
30 Min
Apple Tart (TM5)
1 Std.
Raspberry and Strawberry Mousse
4 godz. 20 min
Sous-vide Fillet Steak with Peppercorn Sauce, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 30 Min
Chocolate Chip Scones with Raspberry Jam
50 min
Mussels with Garlic Sauce
2h 40min
Pineapple and Rum Pancakes
40 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1klst 10 min