![Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A91664FA-71F7-45DE-B749-4210BB7215D9/Derivates/A97A66AB-593D-4F1A-9CB0-A5360D87B00D.jpg)
Versioni compatibili
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Proteine
- 11.7 g
- Carboidrati
- 33.5 g
- Grassi
- 29 g
- Grassi saturi
- 12 g
- Fibre
- 1.8 g
- Sodio
- 487.3 mg
Ricette alternative
Ricotta gnocchi
2h
Homemade ricotta
1h 15min
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Spinach and feta galette
1 godz. 50 min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Mushroom tart
50 min
Eggplant rotolo
1h 40min
Flaky filo fingers
1h 30min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min