Normandy Apple Flan
TM6 TM5 TM31

Normandy Apple Flan

3.8 (8 valutazioni )

Ingredienti

Shortcrust pastry

  • 220 g plain flour
  • 170 g unsalted butter, chilled, diced
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 egg yolk
  • 30 g water, chilled

Tart filling

  • 1 lemon, thin peelings of skin from half and juice of whole lemon
  • 50 g granulated sugar
  • 450 g cooking apples, peeled, quartered, cores removed
  • 400 g dessert apples, peeled, quartered, cores removed
  • 50 - 60 g golden syrup
  • 60 g crabapple jelly
    o 60 g redcurrant jelly
  • 1 lemon, freshly squeezed juice

Valori nutritivi
per 1 portion
Calorie
1257 kJ / 301 kcal
Proteine
2.9 g
Carboidrati
38.6 g
Grassi
15 g

Ti piace quello che vedi? Questa e 80 000 di altre ricette ti stanno aspettando!

Registrati gratis

Registrati per una prova gratuita di 30 giorni e scopri il tesoro di ricette Cookidoo®, senza alcun impegno.

Ulteriori informazioni

Ricette alternative