Versioni compatibili
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Proteine
- 25.6 g
- Carboidrati
- 34.1 g
- Grassi
- 11.6 g
- Grassi saturi
- 1.6 g
- Fibre
- 6 g
- Sodio
- 3827.7 mg
Ricette alternative
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Asian chicken noodle soup
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Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
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Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
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Thai-style Fish Baked in Banana Leaves with Mixed Salad
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Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
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Teochew Seafood Porridge
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Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
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