Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g wody
- 20 g oleju rzepakowego
- 90 g mąki z ciecierzycy
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki suszonych pomidorów, mieszanki przypraw
- 600 - 700 g kalafiora (1 szt.), podzielonego na 3 cm różyczki
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 868 kJ / 207.3 kcal
- Proteine
- 12.4 g
- Carboidrati
- 22.6 g
- Grassi
- 9.3 g
- Fibre
- 6.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
55 Min
Pulpety z soczewicy na gniazdach spaghetti
1h 5min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kulki z cukinią i serem feta
40min
Kalafiory pieczone w sosie Buffalo
35min
Burgery z buraka
3 Std. 25 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1h 20min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 Min
Mąka z ciecierzycy
45 Min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1h 10min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min