Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
-
10 - 12
papryczek chili, świeżych lub suszonych (np. odmiany piri-piri)
o 1 czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, uprzednio upieczona w piekarniku (patrz wariant) - gorąca woda, ilość do namoczenia papryczek
- 3 ząbki czosnku
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- 2 łyżeczki kolendry, mielonej
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do przechowywania
- Valori nutritivi
- per 1 Cały przepis
- Calorie
- 2516.3 kJ / 601 kcal
- Proteine
- 3.8 g
- Carboidrati
- 17.9 g
- Grassi
- 61.3 g
- Fibre
- 7 g
Nelle collection
Ricette alternative
Kurczak garam masala z ryżem
1h
Przyprawa pięciu smaków
10min
Samosy
1h 40min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Przyprawa garam masala
5min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 Min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 Std. 30 Min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Sos arrabbiata
40min
Tajska czerwona pasta curry
30min
Kurczak garam masala
40min