Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 650 g wody
- 20 g oliwy z oliwek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 20 g orzechów laskowych
- 5 g tymianku, świeżego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli
- 30 g masła
- ½ łyżeczki soli
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2376.8 kJ / 567.7 kcal
- Proteine
- 18 g
- Carboidrati
- 57.9 g
- Grassi
- 32.2 g
- Fibre
- 6.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Pasta z kaszy pęczak i pora
40min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13h
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45min
Kokosowy chłodnik z awokado
15min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Bakłażany bhurta
30min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45min