Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 250 g couscous
- 1 piece fresh ginger (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1500 g chicken pieces (thighs, drumsticks and breast cut into quarters), skinless and boneless
- 20 g olive oil
-
100
g raisins
o 100 g dried apricots, cut into pieces - 1 ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric (opzionale)
- 2 tsp salt
- 2 pinches freshly ground black pepper
- 700 g water
- 1 - 2 pinches saffron
- 600 g red onions, cut into slices (5 mm)
- 240 g dried chickpeas, soaked in 800 g water the day before, rinsed and drained
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Proteine
- 63.4 g
- Carboidrati
- 71 g
- Grassi
- 15.5 g
Ricette alternative
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Turmeric Basmati Rice with Currants
35min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4h
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1 Std.
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 Std. 10 Min
Freekeh pilaf with broad beans
1 Std.
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Moroccan chicken and couscous
45min
Cauliflower and sweet potato salad with nuts
40min
Chicken tagine with honey and prunes
40min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Squid and Shrimp Risotto
1 Std.