Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Pastry
- 60 g blanched almonds
- 60 g coconut flour (see Tips)
- 80 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 140 g buckwheat flour (see Tips)
- 160 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
- 50 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g water
- 2 egg yolks
Filling
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into quarters
- 40 g soft dark brown sugar
- 100 g dried cranberries
- 100 g raisins
- 50 g currants
- 30 g mixed peel
- 40 g dried blueberries
- ½ lemon, zest (no white pith) and juice
- ½ orange, zest (no white pith) and juice
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp ground nutmeg
- 60 g brandy
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
- pure icing sugar, for dusting
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 725.7 kJ / 172.8 kcal
- Proteine
- 2.7 g
- Carboidrati
- 22.9 g
- Grassi
- 7.9 g
- Grassi saturi
- 4.3 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 14.2 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Steamed orange puddings
1h 25min
Gluten free sticky date puddings
1h 5min
Double ginger and pear cake
1h 35 min.
Almond shortcrust pastry
35 min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Lemon or lime butter
15 Min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Chocolate self-saucing pudding
50 min
Lemon delicious
1h 5min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min