Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Proteine
- 17.3 g
- Carboidrati
- 15.7 g
- Grassi
- 11.7 g
- Grassi saturi
- 2.8 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodio
- 495.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30min
Zupa szczawiowa
35min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Zupa rybna z szafranem
50min
Zupa rybna z warzywami
45min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.