Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to brush
- 3 garlic cloves
- 1 brown onion, cut into wedges
- 100 g celery stalks, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 250 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 150 g pancetta, cut into pieces
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 2 sprigs fresh sage, leaves only
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 200 g dry red wine
- 1200 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 6-7 cm)
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 50 g tomato paste
- 300 g tomato passata
- 1 - 2 pinches white sugar
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1300 g potatoes, peeled and cut into thick slices (approx. 1 cm)
- 150 g frozen peas
- 150 g cold water
- 1 tbsp cornflour
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3987.8 kJ / 953.1 kcal
- Proteine
- 44.5 g
- Carboidrati
- 59.4 g
- Grassi
- 57.4 g
- Grassi saturi
- 22.7 g
- Fibre
- 10.5 g
- Sodio
- 410.9 mg
Ricette alternative
Cottage pie
1 godz. 30 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Quick chicken tikka masala
35 min
Chicken and risoni bake
1h 15min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Creamy beef curry
1h 15min
Chicken Pizzaiola
50 min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40 min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 min
Chilli with rice
50 min
Apricot Chicken
35 min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min