Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 2 jabłka, nieobrane, bardzo dojrzałe i soczyste (patrz wskazówka)
- 50 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
- 100 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C)
- Valori nutritivi
- per 100 g
- Calorie
- 953.2 kJ / 227.8 kcal
- Proteine
- 6.3 g
- Carboidrati
- 48.8 g
- Grassi
- 1 g
- Grassi saturi
- 0.1 g
- Fibre
- 3.4 g
- Sodio
- 3.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Chleb codzienny na zakwasie
12 godz.
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Rustykalne zakręcone bagietki na zakwasie z nadzieniem serowo-oliwkowym
26 godz.
Suszony zakwas
24h 10min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb pszenny na zakwasie
15u.
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb litewski na miodzie
30 Std.
Ciabatty na zakwasie
17h
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28h 10min
Prosty chleb mieszany
3 Std. 40 Min