Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Morokkansk lam
- 2 rødløk (ca. 200 g), delt i fire
- 2 hvitløksfedd
- 1 bunt koriander, fersk, kun blader
- 1 ts salt
- ½ ts malt svart pepper
- 2 ts spisskummen, malt
- ½ ts ingefær, malt
- 1 ts paprikakrydder
- 2 klyper safran tråd
- 1 stykke appelsinskall (1 x 4 cm strimmel), ingen hvit hinne
- 50 g olivenolje
- 1 kanelstang
- 700 - 800 g lammeskulder, uten bein, delt i terninger (3 cm)
- 800 g skrelte tomater
- 40 g tomatpuré
- 2 ss honning
- 1 ts kanel, malt
Pilaf
- 2 ss berberis, tørket (se tips) (valgfritt)
- 1150 gram vann, varmt, pluss ekstra til bløtlegging
- 200 g basmatiris
- 100 g quinoa, hvit
- 1 gul løk (ca. 120 g), delt i fire
- 40 g druekjerneolje
- 1 ts spisskummen, malt
- ½ ts kanel, malt
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts salt, pluss ekstra etter smak
- 2 ts grønnsaksbuljong (se tips)
- 40 g smør, saltet
- 30 g mandler, blansjerte, til pynt
- ½ granateple, kun frø
- 2 kvister flatbladet persille, fersk, kun blader, delt i biter
- 2 kvister mynte, fersk, kun blader, delt i biter
- 1 klype safran, lagt i 1 ss varmt vann
- Valori nutritivi
- per 1 porsjon
- Calorie
- 2937.2 kJ / 699.3 kcal
- Proteine
- 40.5 g
- Carboidrati
- 60.2 g
- Grassi
- 31.4 g
- Grassi saturi
- 8.1 g
- Fibre
- 10 g
- Sodio
- 1606.2 mg