Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
600
g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
o 600 g krojonych pomidorów, z puszki - 450 g bakłażanów, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 700 g wody
- 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
- liście bazylii, świeże, posiekane, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2225.3 kJ / 531.5 kcal
- Proteine
- 17.8 g
- Carboidrati
- 86.5 g
- Grassi
- 15.8 g
- Grassi saturi
- 4.3 g
- Fibre
- 7.9 g
- Sodio
- 930 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Makaron z papryką i kozim serem
20min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Śródziemnomorskie kaszotto
45min