Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 150 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
- 400 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50
g oleju
o 50 g oleju arachidowego - 200 g wody
- 2 łyżeczki suchych drożdży
- 1 szczypta cukru
- 1 łyżeczka soli
-
1
łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
o 1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych - ziarna słonecznika, do posypania
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 520.7 kJ / 124.4 kcal
- Proteine
- 4.3 g
- Carboidrati
- 15.9 g
- Grassi
- 4.8 g
- Grassi saturi
- 1.7 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodio
- 122.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Ciasteczka czosnkowe
50min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1h 30min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1h 40min
Mini tarty z porem
1 godz.
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.