Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Spód z herbatników
- 100 g herbatników np. maślanych
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 1 szczypta soli
Gruszki z szafranem
- 300 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100
g wody
o 100 g białego wina - ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty szafranu
- 1 - 2 łyżeczki brązowego cukru
Krem
- 250 g mleka
- 80 g cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (40 g)
- 300 g śmietany, 18% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1171.8 kJ / 279.9 kcal
- Proteine
- 3.4 g
- Carboidrati
- 33.5 g
- Grassi
- 14 g
- Grassi saturi
- 8 g
- Fibre
- 1 g
- Sodio
- 164.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 Std. 50 Min
Deser z kaszy manny
20 min
Pudding migdałowy
30 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1h 20 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Jeżynowa panna cotta
4h 10 min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40min
Deser twarogowy z mango
15min
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 Min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2u. 35min