Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Proteine
- 6.8 g
- Carboidrati
- 30.7 g
- Grassi
- 11.6 g
- Fibre
- 0.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4h 30min
Czarno-białe ciasteczka
2h
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2h
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2h 45min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Tort Mimoza z ananasem
3h 30min
Biało-czerwony sernik Red Velvet
8u. 15min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13 godz. 50 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min