Versioni compatibili
Zapiekanka makaronowa z owocami morza i beszamelem bez laktozy
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Makaron
- 1500 g wody
- 1 łyżka soli
- 300 g makaronu, suchego, typu kolanka
Owoce morza
- 15 g oliwy z oliwek
- 500 g mieszanki owoców morza, mrożonej
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu, mielonego
Beszamel bez laktozy
- 25 g oliwy z oliwek
- 35 g masła migdałowego, jasnego
- 40 g mąki pszennej
- 300 g wody
- ½ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 5 - 10 gałązek szczypiorku, świeżego, posiekanego, do dekoracji (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 2423.8 kJ / 578.9 kcal
- Proteine
- 36.4 g
- Carboidrati
- 69.9 g
- Grassi
- 17.9 g
- Fibre
- 3.5 g
Nelle collection
Ricette alternative
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 Std. 10 Min
Makaron z krewetkami i porem
30min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30min
Kurczak w winie
1h 50 min.
Krewetki zapiekane w sosie śmietanowym
45min
Makaron penne z małżami
1h 5min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1h 20min
Ziołowa frittata z ricottą
55min
Dip z karczochów i tofu
5min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Tagliatelle z krewetkami
30min