Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 30 g koperku, świeżego, tylko liście
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 60 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 20 g masła
- 1200 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka lubczyku, suszonego
- 60 g makaronu, suchego, typu zacierki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 472.2 kJ / 112.9 kcal
- Proteine
- 3.2 g
- Carboidrati
- 18.4 g
- Grassi
- 3.5 g
- Grassi saturi
- 1.9 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodio
- 434.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kartoflanka
55 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Zupa grysikowa
35min
Zupa grochowa
1h
Kapuśniak
50min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 Min
Zupa ziemniaczana
1h
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30 min