Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 stalks fresh coriander, cut in pieces
- 150 g leeks, cut in pieces
- 120 g celery, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 1 tbsp olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ - 2 tsp ground coriander, to taste
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground turmeric
- 2 - 3 tbsp harissa paste, to taste
- 500 g water
- 800 g canned chopped tomatoes
- 85 g dried green lentils
-
2
tsp chicken stock paste, homemade
o 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tbsp golden caster sugar
- 10 g lemon juice, freshly squeezed
-
4
chicken thighs, skinless, boneless (approx. 400 g), cut in pieces (2 cm)
o 400 g chicken breast fillets, skinless, cut in pieces (2 cm) - 8 slices white bread
- 200 g plain yoghurt
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1777 kJ / 424 kcal
- Proteine
- 39 g
- Carboidrati
- 46 g
- Grassi
- 7 g
- Fibre
- 9 g
Nelle collection
Ricette alternative
Moroccan Harira and Chicken Soup
55 Min
Oxtail stew with butter bean mash
4 Std.
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Salmon kabsa
35 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 20 Min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 Min
Mexican chicken soup
40 Min
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Crispy Japanese chicken with pickled cucumbers
1 Std. 35 Min
Pizza with red pepper sauce, spinach and eggs
1h 45 min.