Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 1 łyżka oleju arachidowego
- 50 g zielonej pasty curry lub Massaman
- 400 g mięsa wołowego, (np. łopatka, polędwica), pokrojonego w 1 cm paski
- 250 g śmietanki kokosowej
-
20
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
o 20 g cukru palmowego - 50 g sosu rybnego
- 50 g pasty z tamaryndowca
- 400 g mleczka kokosowego
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 1 laska cynamonu
- 2 liście limonki Kaffir, suszone
- 2 łyżki kolendry, świeżej, tylko liście, posiekanej
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1902.6 kJ / 454.7 kcal
- Proteine
- 19.5 g
- Carboidrati
- 24.3 g
- Grassi
- 29.8 g
- Grassi saturi
- 23.9 g
- Fibre
- 2.9 g
- Sodio
- 765.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Wołowina teriyaki z ryżem
1h 50 min.
Ossobuco
1 Std. 10 Min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1h
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40min
Curry z jagnięciny i papryki (Bhoona Gosht)
1h 15min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Biryani z jagnięciną
1h 20min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2h
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45min