Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g grzybów, suszonych, mieszanych, np. mun, shiitake, enoki
- 400 g wody, wrzącej
- 20 g oleju sezamowego
- 20 g oleju ryżowego
- 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 200 g marchewki, pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
- 120 g pora, pokrojonego w 3 mm półplastry
- 100 g pędów bambusa, z puszki, odsączonych z zalewy
- 130 g kiełków soi, świeżych
- 25 g sosu sojowego
- 1 szczypta soli
- 1 szczyptę pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
- 1 łyżka ziaren sezamu, do posypania (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1107.3 kJ / 264.7 kcal
- Proteine
- 8.9 g
- Carboidrati
- 35.8 g
- Grassi
- 12.8 g
- Grassi saturi
- 2.1 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodio
- 435.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1h
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1h 30min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 Std. 10 Min
Zupa miso z warzywami
30min
Wegetariańskie chili
1h 5min
Azjatyckie spring rolls
1h 20min
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Gulasz sojowy z knedlami
1h
Tajski makaron curry z warzywami
20min