Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- ½ papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 1000 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 70 g cukru
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Valori nutritivi
- per 1 słoik
- Calorie
- 1144.1 kJ / 273.4 kcal
- Proteine
- 1.3 g
- Carboidrati
- 71.8 g
- Grassi
- 0.8 g
- Grassi saturi
- 0 g
- Fibre
- 8.4 g
- Sodio
- 4.9 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
"Dżem" bekonowy
1h 20min
Dżem z winogron
30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Mus jabłkowy
15 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Powidła owocowe
1 Std. 35 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min