Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 70 - 100 g cukru
- 1 laska wanilii
- 130 - 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 żółtka
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 650 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 50 g rodzynek
- 50 g owoców kandyzowanych, mieszanych (np. wiśnie, morele, żurawina, skórka pomarańczowa), pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1630.4 kJ / 389.7 kcal
- Proteine
- 11.9 g
- Carboidrati
- 27.3 g
- Grassi
- 26.8 g
- Grassi saturi
- 13.9 g
- Fibre
- 1 g
- Sodio
- 314.7 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Kutia
24h 50min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2h 30min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min
Mazurek różany
1h 40min
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 Std.
Mazurek bakaliowy
2h 40min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Mazurek chałwowy
7h 30min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1h 40min