Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Valori nutritivi
- per 1 kawałek
- Calorie
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Proteine
- 5.5 g
- Carboidrati
- 12.2 g
- Grassi
- 10.7 g
- Grassi saturi
- 4.3 g
- Fibre
- 0.6 g
- Sodio
- 116.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Suflety orzechowe
1h 30min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 Std.
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto frangipane
1h 45 min
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3h 20min
Sernik jogurtowy
8h
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min