Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, borówek, porzeczek
- 90 - 120 g cukru
- 10 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość otartej, do dekoracji
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g jogurtu naturalnego
- 400 g mleka
- 80 g kaszy jaglanej
-
1
łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
o 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1147.9 kJ / 274.4 kcal
- Proteine
- 9.4 g
- Carboidrati
- 40.3 g
- Grassi
- 9 g
- Grassi saturi
- 5.3 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodio
- 78 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Deser twarogowy z mango
15 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2sa 40 dk
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3h 40min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3h 15min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 Std. 30 Min
Jogurtowa panna cotta z sosem morelowym
3 Std. 30 Min
Serniczki z wiśniami
45 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Jogurt waniliowy z biszkoptami i morelami
1h 30 min
Pudding migdałowy
30 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min