Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Curry spice mix
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp dried chilli flakes
- 2 dried bay leaves
- 5 whole cloves
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 tbsp caraway seeds
- 1 tsp cardamom pods
- 1 cinnamon quill
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fenugreek
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp mustard powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 5 g fresh curry leaves (approx. 20 leaves)
Chicken filling
- 2 brown onions, cut into halves
- 6 garlic cloves
- 80 g vegetable oil
- 1 tsp sea salt
- 400 g canned diced tomatoes
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, cut into strips (approx. 3 cm)
- 670 g canned coconut cream
Assembly
- 600 g puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- sesame seeds, black and white, to sprinkle
- plain flour, to dust
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 4797.8 kJ / 1146.7 kcal
- Proteine
- 40 g
- Carboidrati
- 59.7 g
- Grassi
- 84.5 g
- Grassi saturi
- 49.6 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodio
- 608 mg
Ricette alternative
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Spiced lamb pie
40min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Creamy beef curry
1h 15min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 godz. 5 min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Family chicken galette
1h 55 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min