Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Makaron
- 160 g cebuli, pokrojonej w 2-3 mm krążki
- 40 g mąki pszennej
- 100 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 450 g wody
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g makaronu, suchego, typu macaroni
- 2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 - 40 g cukru
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 3642 kJ / 874 kcal
- Proteine
- 20 g
- Carboidrati
- 92 g
- Grassi
- 45 g
Nelle collection
Ricette alternative
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35min
Makaron z serem feta i pomidorami
40min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Fettucine Alfredo
25 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1h
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min