Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm), rind reserved (optional - see Tips)
- 200 g leftover bread, cut into slices
- 4 garlic cloves
- 70 g unsalted butter
- 1 onion (150 g), cut into pieces
- 1 tomato, cut into pieces
- 1 celery stalk, including leaves, cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 bunch kale, stalks roughly chopped; leaves reserved separately (150-200 g leaves), cut into fine slices
- 200 g bacon, cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 900 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g tomato passata (see Tips)
- 2 sprigs fresh rosemary (whole)
- 1 cinnamon quill
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2180.4 kJ / 521.1 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 44.9 g
- Grassi
- 30.6 g
- Grassi saturi
- 13 g
- Fibre
- 8.3 g
- Sodio
- 580.5 mg
Ricette alternative
Caramelised leek and feta tart
2h 25 min
Tuna nicoise salad (gut health)
1hod. 15min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40 Min
Tuscan bean soup
40 Min
Yellow Curry with Mushroom (Dandelion restaurant)
1hod.
Tex-Mex Bowl
50 Min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25 Std. 35 Min
Bulghur and lentil soup
1hod.
Ginger salmon udon with spiced cashews
35 Min