Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 215 g mleka
- 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
- 100 g cukru
- 450 g mąki pszennej, typu 650, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- 7 jajek, rozm. M, w tym 6 jajek zafarbowanych (patrz wskazówka)
- 1 żółtko, do posmarowania chlebków
- cukier perlisty, do posypania chlebków (opzionale)
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 2104 kJ / 503 kcal
- Proteine
- 20.4 g
- Carboidrati
- 69.8 g
- Grassi
- 15.8 g
Nelle collection
Ricette alternative
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2 godz. 15 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2h 45min
Marchewki w jadalnej ziemi
1h 50min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2h 10min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 Std. 30 Min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Drożdżowa choinka z pesto
2h 20min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1h 50min