Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 50 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g sera gruyère, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 150 g cukinii, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
- 3 jajka
- 125 g mleka
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 0,5-1 cm kostkę
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 884.5 kJ / 211.3 kcal
- Proteine
- 9.3 g
- Carboidrati
- 17.8 g
- Grassi
- 11.5 g
- Grassi saturi
- 3.3 g
- Fibre
- 0.7 g
- Sodio
- 346.8 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1h 40min
Batony warzywno-serowe
1 Std.
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Bułeczki z batatów
3小时 20 分钟
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 Std.
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 Min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 Std. 15 Min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40 Min