Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 5 - 10 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
- 50 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 750 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) - 500 g wody
- 380 g mleczka kokosowego
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- sól, do smaku
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 901 kJ / 215 kcal
- Proteine
- 2.7 g
- Carboidrati
- 19.45 g
- Grassi
- 9.3 g
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa z pieczonej dyni
50min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40min
Zupa krem z topinamburu
2 godz. 10 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40min
Zupa krem z dyni z gruszką
55min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min