Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 200 g mąki pszennej tortowej
- 85 g wody, ciepłej
- 30 g masła, miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 szczypta soli
- 500 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 200 g cukru
- 5 żółtek
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- mąka pszenna tortowa, do oprószenia blatu
- Valori nutritivi
- per 1 sztukę
- Calorie
- 1050.2 kJ / 250.8 kcal
- Proteine
- 6.8 g
- Carboidrati
- 30.7 g
- Grassi
- 11.6 g
- Fibre
- 0.4 g
Nelle collection
Ricette alternative
Chlebek rozmarynowo-czosnkowy do odrywania
2hod.
Tarta budyniowa
1hod. 15min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2h 35min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2hod.
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1hod. 45min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1sa 55 dk
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1hod. 45min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min