Versioni compatibili
Słodki pudding z czerstwego pieczywa z rodzynkami (Pan Bolo)
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 350 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 450 g mleka
- 100 g rodzynek
- 100 g cukru
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g masła
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 4 jajka
- 10 g rumu (opzionale)
- cukier, do posypania (opzionale)
- bita śmietana, do dekoracji
- owoce sezonowe, pokrojone na kawałki, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 1393 kJ / 332 kcal
- Proteine
- 9 g
- Carboidrati
- 46 g
- Grassi
- 12 g
- Grassi saturi
- 6.7 g
- Fibre
- 2.8 g
- Sodio
- 289 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Sernik z Varomy
1 Std. 45 Min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25min
Kokosowy omlet z białek
45 Min
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1h 5min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 Std. 30 Min
Angielskie scones
50 Min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 Min
Zapiekanka ziemniaczana
40 Min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2h
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1h 15min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10min