Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 350 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 70 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 615.5 kJ / 147.1 kcal
- Proteine
- 6.9 g
- Carboidrati
- 14 g
- Grassi
- 7.7 g
- Grassi saturi
- 2.3 g
- Fibre
- 3.5 g
- Sodio
- 830.4 mg
Ricette alternative
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa botwinka
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1h
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa szczawiowa
35 Min
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min