Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy, suszony
- 4 jajka
- 300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 783.7 kJ / 187.3 kcal
- Proteine
- 9.6 g
- Carboidrati
- 15.1 g
- Grassi
- 10.9 g
- Grassi saturi
- 5.1 g
- Fibre
- 4.7 g
- Sodio
- 184.1 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa botwinka
40min
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Flaczki wołowe
2h 35 min.
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Zupa ogórkowa
30min
Krupnik
40min