Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g jabłek, bez gniazd nasiennych (120 g pokrojonych w 2 mm plastry, 180 g pokrojonych na kawałki)
- 4 jajka
- 70 g oleju
-
100
g ksylitolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
o 100 g erytrytolu, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta - 220 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia ciasta
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opzionale)
- 1 szczypta soli
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 679 kJ / 162.2 kcal
- Proteine
- 4 g
- Carboidrati
- 23.2 g
- Grassi
- 7.7 g
- Fibre
- 0.6 g
Nelle collection
Ricette alternative
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 Std. 30 Min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto ananasowe
55min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciasto bananowe z czekoladą
1h 35 min