Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
- 300 g korzenia pietruszki, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 50 g cebuli, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 10 ząbków czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 125 g migdałów, blanszowanych
- 900 g wody
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- 20 czerwonych winogron, pokrojonych w ćwiartki, do dekoracji
- Valori nutritivi
- per 1 porcję
- Calorie
- 811 kJ / 193 kcal
- Proteine
- 6.2 g
- Carboidrati
- 15.8 g
- Grassi
- 14.5 g
- Fibre
- 5.9 g
Nelle collection
Ricette alternative
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30min
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z pora z serem
30min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 Min